Botulinski toksin


V koži imamo na milijone majhnih žlez, ki proizvajajo znoj (žleze znojnice), največ pa se jih nahaja pod pazduho, na dlaneh in na podplatih. Glavni namen znojenja je uravnavanje telesne temperature, saj izhlapevanje znoja izloča toploto iz telesa in ga tako ohlaja. Količina nastalega potu se razlikuje in je predvsem odvisna od fizične aktivnosti in zunanje temperature.

Prekomerno potenje se imenuje hiperhidroza, ki povzroča obilno izločanje potu, predvsem na mestih, ki se že tako potijo bolj od ostalih.

Po zaslugi botulinskega toksina je rešitev zelo preprosta in hitra.

Botulinski toksin začasno prepreči nastajanje acetiholina, kemijske spojine, ki prenaša živčne impulze žlezam znojnicam. Na ta način žleza nima katalizatorja impulzov, zato tvorjenje znoja upade.

Botulinski toksin v minimalnih količinah s tanko iglo vbrizgamo naravnost v kožo pod pazduhami, na dlaneh ali na podplatu, s tem pa zablokiramo živčne impulze in drastično zmanjšamo proizvajanje znoja. Poseg ne predstavlja nobene nevarnosti za zdravje, rezultati pa se obdržijo za 7 – 10 mesecev.

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo za: pravilno delovanje spletne strani, vodenje statistike obiskov, ne invazivno prikazovanje oglasov.
generare delle statistiche di navigazione, mostrarti pubblicità in modo.
Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.      Več…