Blefaroplastika – korekcija vek


Pri posegu odstranimo odvečno kožo zgornjih in/ali spodnjih vek. Glede na napotke zdravnika se blefaroplastika lahko izvaja na zgornjih, spodnjih ali obojih vekah.

Strokovnjaki pri Quality Clinics poudarjajo, da blefaroplastika na zgornjih vekah ne dvigne obrvi, na spodnjih pa ne more odstraniti podočnjakov.

Brazgotine so navadno komaj vidne: za zgornji veki se skrije v gubo, ki nastane, kjer se oko odpira in se nadaljuje poševno čez oko, vendar vedno znotraj naravne gube. Na spodnji veki brazgotina poteka takoj pod trepalnicami in prav tako vedno ostane v naravni gubi.

Poseg navadno izvajamo v lokalni anesteziji. Pri zgornjih ali spodnjih vekah traja približno eno uro, v primeru posega na vseh štirih vekah pa približno dve uri; v tem primeru bo mogoče potrebna narkoza.

Po posegu?

Ne glede na tip blefaroplastike je potrebno po posegu in v sledečih dneh na brazgotinah nositi posebne obliže ter ob veke pritiskati led. Čas okrevanja je odvisen od navodil kirurga. Pacient se navadno lahko vrne domov že po nekaj urah.

3h_web 2h_web 4gg_web
40-120 min dnevno 3-6 tednov

Naša spletna stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo za: pravilno delovanje spletne strani, vodenje statistike obiskov, ne invazivno prikazovanje oglasov.
generare delle statistiche di navigazione, mostrarti pubblicità in modo.
Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.      Več…