Abdominoplastika


Komu je abdominoplastika namenjena?

Abdominoplastika je poseg, ki ga priporočamo osebam, ki so šle skozi spremembe, kot sta na primer močno shujšanje ali kirurški poseg, zaradi katerih je njihova koža na trebuhu izgubila elastičnost in postala opazno neestetska. Kirurški poseg je v tem primeru najbolj optimalna in dolgoročna rešitev.

Pri kirurškem posegu, ki poteka v lokalni anesteziji, naredimo reze in s trebuha odstranimo odvečno maščobno tkivo, popek pa prestavimo v višji in bolj naraven položaj. Obenem obnovimo tudi čvrstost trebušnih mišic. Pri mini abdominoplastiki je poseg manjši in ga izvajamo le na spodnjem delu trebuha. Pacienta bomo spremljali in mirili skozi vse faze posega, tako da bo podučen o vseh postopkih, ki jih bo zdravnik izvajal.

Da bi poseg imel čim boljše rezultate, bo pacient po operaciji moral slediti navodilom in upoštevati čas, ki ga bo telo potrebovalo za okrevanje. Zelo je pomembno, da v prvih 24 urah po posegu počiva in prehodi le majhne razdalje, vedno rahlo upognjen naprej, da ne pretegne tkiva okoli brazgotine ali trebušnih mišic. Zdravnik bo pacienta spremljal tudi med okrevanjem ter mu na posvetovanju pojasnil, kako naj se spopada z morebitnimi bolečinami ali drugimi neprijetnostmi.

Končni rezultat bo viden po dveh ali treh tednih, zatem pa je priporočljiva uporaba krem za učvrščevanje, ki bodo izboljšale videz brazgotine. Z vsakodnevnimi opravili, kot so fizične aktivnosti, domača opravila, hoja in vožnja avtomobila, bo pacient lahko nadaljeval po približno dveh tednih. Pomembno je, da do te točke pride čim bolj postopoma.

3h_web 2h_web 4gg_web
40-120 min dnevno 3-7 tednov

Naša spletna stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo za: pravilno delovanje spletne strani, vodenje statistike obiskov, ne invazivno prikazovanje oglasov.
generare delle statistiche di navigazione, mostrarti pubblicità in modo.
Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.      Več…