Abdominoplastika – korekcija trebuha


Komu je abdominoplastika namenjena?

Abdominoplastika je poseg, ki ga priporočamo ženskam, ki so šle skozi spremembe, kot so na primer močno shujšanje, kirurški poseg ali nosečnost, zaradi katerih je njihova koža na trebuhu izgubila elastičnost in postala opazno neestetska. Kirurški poseg je v tem primeru najbolj optimalna in dolgoročna rešitev.

Pri kirurškem posegu, ki poteka v lokalni anesteziji, naredimo reze in s trebuha odstranimo odvečno maščobno tkivo, popek pa prestavimo v višji in bolj naraven položaj. Obenem obnovimo tudi čvrstost trebušnih mišic. Pri mini abdominoplastiki je poseg manjši in ga izvajamo le na spodnjem delu trebuha. Pacientko bomo spremljali in mirili skozi vse faze posega, tako da bo podučena o vseh postopkih, ki jih bo zdravnik izvajal.

Da bi poseg imel čim boljše rezultate, bo pacientka po operaciji morala slediti navodilom in upoštevati čas, ki ga bo telo potrebovalo za okrevanje. Zelo je pomembno, da v prvih 24 urah po posegu počiva in prehodi le majhne razdalje, vedno rahlo upognjena naprej, da ne pretegne tkiva okoli brazgotine ali trebušnih mišic. Zdravnik bo pacientko spremljal tudi med okrevanjem ter ji na posvetovanju pojasnil, kako naj se spopada z morebitnimi bolečinami ali drugimi neprijetnostmi.

Končni rezultat bo viden po dveh ali treh tednih, zatem pa je priporočljiva uporaba krem za učvrščevanje, ki bodo izboljšale videz brazgotine. Z vsakodnevnimi opravili, kot so fizične aktivnosti, domača opravila, hoja in vožnja avtomobila, bo pacientka lahko nadaljevala po približno dveh tednih. Pomembno je, da do te točke pride čim bolj postopoma.

3h_web 2h_web 4gg_web
40-120 min dnevno 3-7 tednov

Naša spletna stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo za: pravilno delovanje spletne strani, vodenje statistike obiskov, ne invazivno prikazovanje oglasov.
generare delle statistiche di navigazione, mostrarti pubblicità in modo.
Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.      Več…